ANHYDRIET VLOEREN

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een gips- of kalkgebonden gietvloer die op de constructievloer wordt aangebracht. De gietvloer is opgebouwd uit gips, speciaal geselecteerd zand en water. Anhydriet is het chemische bindmiddel, op basis van calciumsulfaat dat door een reactie met water kan verharden. Anhydriet wordt voornamelijk bij nieuwbouw toegepast, maar is tevens uitstekend toepasbaar bij renovatie klussen. ( zowel voor houten als betonnen ondervloer). In tegenstelling tot zandcement, wat hoofdzakelijk gesmeerd word, wordt een Anhydriet vloer altijd vloeibaar aangebracht.

Voordelen van een anhydrietvloer

  • Een dekvloer van anhydriet is zeer geschikt voor grote oppervlakken. Dit soort vloeren kunnen in een hoog tempo worden gemaakt. We komen deze vloeren dan ook veel tegen in garages, showrooms, opslagruimtes en bedrijfspanden.
  • Anhydrietvloeren staan bekend vanwege hun goede warmtegeleiding. Ze worden dan ook vaak aanbevolen voor ruimtes met vloerverwarming.
  • Anhydriet is duurzaam en geschikt voor talloze afwerkingen.
  • De grote buig-/treksterkte en de zeer geringe krimp.

Nadelen van een anhydrietvloer

  • Anhydrietvloeren zijn minder geschikt voor ruimtes waarin het erg vochtig wordt of waar de vloer zo sterk belast wordt dat deze snel slijt. Zandcement is daar een beter alternatief voor. Het wordt dan ook vaak afgeraden om anhydriet te gebruiken in badkamers.
  • De kosten per vierkante meter zijn doorgaans wat hoger dan bij zandcement.
  • Waar zandcement ook buiten kan worden gebruikt is anhydriet uitsluitend voor binnen.

Offerte aanvragen

Om een offerte aan te vragen kunt u gebruik maken van het offerteformulier. Voor andere vragen kunt u bij ons terecht via email of via telefoonnummer +31 (0)6 53 183 888.