EGALISEREN

Wat is Egaline?

Egaline is een middel dat bestaat uit een kunsthars en cement. Door de juiste hoeveelheid water toe te voegen verandert het product in een vloeistof. Dit wordt uiteindelijk uitgevloeid om alle oneffenheden uit een ondervloer te halen om vervolgens een juiste basis te leggen voor de verdere afwerkvloer.  De ondervloer dient wel voorbereid te worden. In geval van een te gladde ondervloer dient deze eerst opgeschuurd te worden en stofvrij gemaakt te worden, waarna vervolgens een primer aangebracht wordt. Egaline kun je zoals al eerder genoemd, gebruikt worden om een vloer op te hogen, vlak te maken of op te vullen. De minimale dikte die wij adviseren om te egaliseren bedraagt 3mm en maximale dikte bedraagt 50mm.

Ondergronden

Tegelvloer
Tegels, plavuizen en natuursteen zijn vaak direct in het cement gelegd. en is vaak een hels karwei om dit te verwijderen met alle gevolgen van dien. We starten met het opschuren en maken de vloer vervolgens stofvrij. Daarna brengen we een hechtmiddel aan zodat de egaline goed kan hechten aan de ondergrond. Vervolgens starten we met het egaliseren van de tegelvloer. Met behulp van de egalinepomp worden de egaline en het water in de juiste verhouding gemengd en gelijkmatig verdeeld. Het eindresultaat is een vlakke ondergrond. Natuurlijk kunt u erop rekenen dat we overlast tot het minimum beperken. Denk aan geluidsoverlast of restafval. We laten onze werkplek na het egaliseren van uw vloer keurig achter.

 

Houten vloer
Over een houtenvloer egaliseren is zeker mogelijk alleen als dit professioneel en vakkundig wordt gedaan. In veel gevallen wordt dit dan in combinatie gedaan met het warp vloerverwarmingsysteem.