ISOLATIEBETON

Een duurzame oplossing

Wist je dat 30% van de warmte in een ruimte ontsnapt door de vloer? Met de energieprijzen die steeds hoger worden is isolatiebeton een duurzame oplossing om energie te besparen. De isolatiebetonvloer is minder gevoelig voor temperatuurswisselingen en koelt daardoor minder snel af. Dat is niet alleen fijn om de kou buiten de deur te houden, maar het isoleert ook tegen optrekkend vocht uit de kruipruimte, waardoor schimmelvorming geen kans krijgt. Omdat isolatiebeton een stuk minder weegt dan gewoon beton kan dit ook als isolatieoplossing voor platte daken gebruikt worden.

Wat is isolatiebeton?

Isolatiebeton is een lichtgewicht-beton dat bestaat uit een mix van tempex-korrels, cement en andere stoffen die de homogeniteit van het product bevorderen. Het wordt als een vloeibaar mengsel op de vloer gespoten en egaliseert zichzelf. Als het isolatiebeton is uitgehard kan indien gewenst wapeningsnet over de isolatievloer aanbracht worden met daarop vloerverwarming.

Hier komt vervolgens een cementdekvloer van circa 8 cm overheen die geschikt is als ondergrond voor alle soorten vloerbedekking zoals tegels, laminaat, tapijt of pvc.

Voordelen van isolatiebeton

  • Minder stookkosten door een betere isolatie van de vloer.
  • Ook geschikt voor isolatie van platte daken
  • Kan op elke gewenste dikte aangebracht worden.
  • Laag in gewicht, minder druk op de fundering.
  • Behalve nieuwbouw ook zeer geschikt voor renovatieprojecten 

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op als u nog verdere vragen heeft!