PLEISTERVLOER

Wat is een pleistervloer?

Een pleistervloer is een cementpleister die nat in nat wordt aangebracht op een cementdekvloer wat zorgt voor een industriële uitstraling, ook wel een soort betonlook genoemd. Vroeger werd dit vaak alleen toegepast in garages of loodsen, maar de laatste jaren zien we dit steeds meer terug komen in moderne interieurs, wat in combinatie met houten en stalen meubels zorgt voor een mooie industriële uitstraling.

Waar moet je rekening mee houden met nemen van een pleistervloer?

Omdat een pleistervloer in een proces aangebracht wordt moet de cementdekvloer van een juiste sterkteklasse zijn om doordrukking van puntbelasting te voorkomen zoals stoelpoten tafelpoten enz.

Wat kunnen we tegen scheurvorming doen?

Als een cementdekvloer scheurt, zal deze ook zichtbaar worden in de pleisterlaag. Dat de vloer niet scheurt kunnen we nooit helemaal voorkomen. We kunnen wel een aantal maatregelen nemen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Zo hanteren wij bij een zwevende pleistervloer minimaal 7 cm en nemen wij altijd een krimpwapeningnet op in de cementdekvloer. Een andere belangrijke maatregel is om overal randisolatie te plaatsen zodat de vloer de ruimte heeft om uit te zetten en te krimpen.

Ook het correct doorlopen van het droogproces is erg belangrijk. Dat is in het geval van een pleistervloer 1cm per week. In het geval van grote ruimtes zal er rekening mee gehouden worden dat er dilataties geplaatst moeten worden.

Schade of scheuren aan uw pleistervloer zijn lastig te herstellen, maar zeker niet onmogelijk. Voor advies kunt over reparatie kunt u het beste contact met ons opnemen.