Sneldrogende dekvloer

Versnel uw bouwproject met onze sneldrogende dekvloeren.

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Sneldrogende dekvloeren

De bouw wordt steeds efficiënter en de behoefte aan een hogere bouwsnelheid neemt toe. Ook voor particulieren is het fijn als het gebouw weer snel in gebruik kan worden genomen. Als snelheid u wens is dan kunnen wij daarin voorzien met onze sneldrogende zand-cementvloeren. Een normale zand-cementdekvloer heeft een droogtijd van 1 cm per week. Bij een vloerdikte van 7 cm zit je al gauw aan een droogtijd van 7 weken. Wij kunnen u verschillende droogtijden aanbieden. Dat doen wij door specifieke hulpstoffen toe te passen van het merk Chemsta. Deze stoffen versnellend het droogproces. Afhankelijk van de vloerdikte kunt u kiezen voor droogtijden van 2 tot 21 dagen.

Die droogtijdversnelling bieden wij aan zonder kwaliteit verlies van het eindproduct. Met behulp van de Chemsta versnellers is er minder water nodig. Door de waterreductie ontstaat er een water-cementfactor die gunstiger is voor het voorkomen van scheurvorming. Om de kans op scheurvorming nog kleiner te maken kunt u altijd kiezen voor toevoeging van ‘Fiber vezels’ aan de mortel. Zo creëer je perfecte basis voor een goede en mooie afwerking die snel gereed is.

De voordelen van een sneldrogende dekvloer

Verbeterde afwerkmogelijkheden

Minder kans op scheurvorming

Zorgt voor beter verdichting

Hogere druksterktes

Verbeterde warmtegeleiding van vloerverwarming

Chloride- en oplosmiddelvrij

Opstookprotocol kan al na 2 dagen worden gestart

Welke varianten zijn er?

Onze werkwijze voor de realisatie van uw zandcement dekvloer

Droogtijd circa circa 10 dagen

Droogtijd variërend van 7, 14 of 21 dagen)

Droogtijd circa 2 – 5 dagen

Waarom kiezen voor sneldrogende dekvloer?

Kiezen voor lichtgewicht dekvloeren van ABC Vloeren betekent kiezen voor een innovatieve oplossing die de perfecte balans biedt tussen efficiëntie en prestatie. Door aan de mortel lichtere materialen toe te voegen, verminderen we het gewicht van de vloer aanzienlijk, zonder in te leveren op de duurzaamheid die u van zandcement dekvloeren gewend bent. Deze reductie in gewicht maakt de vloer niet alleen gemakkelijk te hanteren en te installeren, maar biedt ook voordelen voor de algehele constructie, met name in situaties waar gewicht een belangrijke factor is. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of een renovatie, onze lichtgewicht dekvloeren bieden de flexibiliteit en veelzijdigheid die uw project nodig heeft. Neem vandaag nog contact op met ons voor meer informatie en laat ons u helpen de ideale basis voor uw ruimte te creëren.

Veelgestelde vragen over sneldrogende dekvloeren

Ja, het is mogelijk om zandcement te gebruiken als eindvloer door het aan te passen met speciale behandelingen. Opties zoals het aanbrengen van een beschermende coating of een pleisterlaag kunnen een zandcement dekvloer transformeren tot een aantrekkelijke en functionele eindvloer.

Zandcement dekvloeren zijn uitstekend geschikt om op afschot te smeren, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar waterafvoer nodig is. In tegenstelling hiermee zijn vloeibare dekvloeren zoals anhydriet minder geschikt voor afschot toepassingen.

Zandcementdekvloeren zijn veelzijdig en kunnen op diverse ondergronden worden aangebracht. Afhankelijk van de specifieke eisen van uw project, kunnen verschillende toeslagmaterialen worden toegevoegd om de eigenschappen van de vloer aan te passen. Deze dekvloeren kunnen zowel 'gebonden' als 'zwevend' worden geplaatst. Voor gebonden vloeren is het soms noodzakelijk de ondergrond voor te bereiden, bijvoorbeeld door de ondergrond te schuren of het aanbrengen van een primer, om een optimale hechting en duurzaamheid te waarborgen.

Ja, voor het aanmaken van zandcement is water met voldoende druk nodig. Zorg ervoor dat de watermeter toegankelijk, schoon en vrij van obstructies is. Een standaard wasmachinekraan is meestal voldoende voor de waterbehoefte bij het aanleggen van een zandcement dekvloer.

Ja, het is belangrijk dat u voldoende ruimte vrijhoudt voor onze vrachtwagens, die tussen de 10 en 15 meter lang zijn. Dit zorgt ervoor dat we veilig en efficiënt kunnen parkeren en werken. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat u een parkeervergunning nodig heeft. Deze vergunning dient door de klant zelf aangevraagd te worden bij de lokale gemeente.

Tijdens de eerste 24 uur na het aanbrengen van de vloer is het belangrijk dat u niet ventileert. Ventilatie in deze fase kan het droogproces verstoren en mogelijk schade veroorzaken aan de vloer. Na deze initiële periode is het echter belangrijk om juist wel te ventileren om een optimale droging te bevorderen en vocht effectief af te voeren.

Het moment waarop u kunt beginnen met het opstoken van uw vloer hangt af van de droogtijd van de gebruikte dekvloer. Bij een traditionele zandcementdekvloer kunt u gewoonlijk na 28 dagen beginnen met opstoken. Als er echter speciale versnellers worden gebruikt om het droogproces te versnellen, kan het opstoken vaak al na twee dagen plaatsvinden. Voor specifieke aanwijzingen en richtlijnen, kunt u onze opstookprotocollen raadplegen.

De droogtijd van een traditionele zandcementdekvloer is gemiddeld 1 centimeter per week. Voor een vloer van 7 centimeter betekent dit dat er ongeveer 7 weken nodig zijn om volledig te drogen. Deze tijd kan echter verkort worden door het gebruik van speciale droogtijdversnellers. Afhankelijk van uw behoeften bieden wij opties aan die de droogtijd terugbrengen tot slechts 2 tot 21 dagen.

Bij een traditionele dekvloer duurt het over het algemeen ongeveer 28 dagen voordat de beoogde druksterkte wordt bereikt. Hoewel de vloer al eerder beloopbaar is, is deze periode nodig om volledig uit te harden en de maximale stevigheid te garanderen. We kunnen het proces versnellen door speciale versnellers aan de mix toe te voegen, waardoor de vloer sneller de gewenste eindsterkte bereikt.

Hoewel een zandcement dekvloer over het algemeen na 24 uur beloopbaar is, heeft deze nog tijd nodig om verder te drogen en uitharden. Het is belangrijk om gedurende deze periode voorzichtig te zijn bij het betreden van de vloer.