ZANDCEMENT DEKVLOER

Wat is een zandcement dekvloer?

Een vlakke Zandcement-dekvloer bestaat uit zand, cement en water, dit is ideaal om leidingwerk zoals vloerverwarming en elektra weg te werken. Een Zand-cementdekvloer kent verschillende druksterktes en buig/treksterkte afhankelijk van welk recept en welke toevoeging er aan de mortel wordt toegevoegd. Dit recept en vakmanschap moet uiteindelijk de juiste basis worden voor uw woning of bedrijfspand.

Droogtijd

Een standaard cementdekvloer is na circa 24 uur beloopbaar. Als richtlijn voor het drogingsproces dient u ongeveer 1cm per week aan te houden met een minimale droogtijd van 28 dagen. Neem als voorbeeld een dekvloer van 8cm dan moet u rekening houden met een minimale droogtijd van circa 8 weken. De droogtijd kan aanzienlijk worden verkort met een droogtijdversneller van Chemsta Benelux. Reduceer de droogtijd naar maximaal 2 tot 5 dagen of 7 tot 14 dagen. Vloer droog houdt in ook leg droog voor verdere afwerkingen. Hieronder vind u het opstookprotocol van een Zand-cementdekvloer met een droogtijd versneller.

Opstookprotocol Chemsta Basic
Opstookprotocol Chemsta Speed

* Alle Chemsta droogtijdversnellers zijn oplosmiddelen-en chloride vrij.

Afgewerkte zandcement dekvloer

Een verdere afwerking van de zandcement dekvloer voor specialistische toepassing is ook mogelijk. Met een vlindermachine kan de vloer worden verdicht en superglad worden afgewerkt. Ook kan een slijtvaste laag worden aangebracht door middel van een cementpapje. Dit voorkomt het ruig lopen van de vloer.